SamhällsUppgiften !

Samhällskunskaps Uppgiften ( 8/10-08 )



Den artikeln som jag valt ut handlar om den försvunna unga kvinnan Carolin som försvann den 12 september 2008.
Det var när kvinnan efter ett besök på macken för att handla en sandwich som hon försvann spårlöst
Man hittade hennes kvittot 10 mil norr om Piteå och man kunde då se den exakta tiden då hon försvann, klockan var strax innan två.
Mannen som man tror kan ha förtbort henne, stod bakom henne i kön till kassan när hon skulle betala. Så Carolin har antagligen träffat den misstänkta gärningsmannen.
Man har kunnat identifierat kunderna, alla utom en. Det är Mannen som stod bakom carolin som man inte lyckats få grepp om vem han är. Han hade betalat med kontanter och därför har man inte lyckats identifiera honom än, men man hoppas på att han finns med på övervakningsfilmen.
Biträdet bakom kassan säger att han inte kommer inte ihåg carolin. Han hade haft väldigt mycket kunder den dagen, runt 116 stycken.
Enligt ett vittne sågs hennes bil runt fyra tiden.

Jag tycker nyheten är viktig. Genom att publicera sådana här nyheter, håller man folk informerade och det gör att man är mer uppmärksama på vad som händer och kanske till och med kan hjälpa till. I detta fallet kanske någon inser att de  faktiskt sett något som kan vara viktigt i denna utredningen.

Jag tyckte artiklen var bra skriven. Eller, vad vet jag? Jag vet egntligen inte hur en bra artikel ska se ut, det är inte min starkaste sida.
Men jag tycker iallafall den var tillräckligt bra skriven för att jag ska kunna förstå. Och det var lagom mycket text och den var lätt läst.
Jag är en nyfiken männsika, så tycker där borde stått mer detaljerat om saker och ting men jag förstår att man kan inte publicera allt för mycket. Dels för att det kan förstöra hela utredningen och kanske hjälper gärningsmannen att komma undan men även för att man måste ha respekt för de anhöriga, som familj och vänner.

Jag tyckte uppgiften var kul.
Det är kul när man kan lära sig något på ett roligt sätt. Genom att göra sådana här uppgifter lär jag mig att läsa, tänka och förstå texter. Att sammanfatta och skriva på ett sånt språk som jag förstår. Även att bilda sina egna uppfattningar och åsikter.



Källa:   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3485763.ab

RSS 2.0